Dit was het programma van KunstRondeVenen editie 2013:

De route van KunstRondeVenen zal van start gaan vanaf een centraal vertrekpunt. Op deze plek ontvangen we bezoekers van de route en vindt op vrijdagavond 24 mei de feestelijke opening plaats. Onder het genot van een hapje en een drankje bieden we de gasten een verrassend programma om de atelierroute cultureel mee af te trappen.

Route
De route die de deelnemers van KunstRondeVenen afleggen, is voor een groot deel bepalend voor hun beleving van de dag. Na elk bezocht atelier zullen de bezoekers weer met goede zin op de fiets stappen, op weg naar een volgende kunstwerkplaats elders in de gemeente. 

Twee fietsroutes leiden langs 32 ateliers van de creatieve bewoners van De Hoef, Amstelhoek, Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Waverveen. Bekijk werk van lokale kunstenaars en laat je onderweg verrassen door workshops, muzikanten en verhalenvertellers.

De kunstroute is opgesplitst in twee verschillende routes, die van start gaan vanaf 2BE aan Rondweg 1a in Mijdrecht. De vlaggetjes op de plattegrond, die je bij 2BE kunt ophalen, geven aan welk atelier op welke locatie is gevestigd.

Route 1: Deze fietstocht leidt u vanaf 2BE langs 12 ateliers in Mijdrecht, Waverveen, Vinkeveen en Wilnis, via de Vinkeveense Plassen.

Route 2: Deze route voert langs 19 ateliers in Mijdrecht, De Hoef en Amstelhoek, via rivier De Kromme Mijdrecht.

Indien u alle ateliers wilt bezoeken, zult u beide routes moeten afleggen. U kunt een dag uittrekken voor elke route, of ze in één dag aan elkaar plakken. Uiteraard kunt u er voor kiezen om de route, of een gedeelte daarvan, te voet of met de auto af te leggen.

Programma
Bij het startpunt 2BE, centraal gelegen aan Rondweg 1a in Mijdrecht, hebben alle deelnemende kunstenaars speciaal voor KunstRondeVenen één van hun kunstwerken geëxposeerd. Voorafgaand of na afloop van een fietstocht bent u hier op zaterdag 25 en zondag 26 mei welkom voor koffie of thee. Onderweg zult u op een aantal locaties verrast worden door optredens van muzikanten en verhalenvertellers. In een paar ateliers kunt u niet alleen kijken naar kunst, maar mag u zelf de handen uit de mouwen steken.

Zaterdag
9.30 -17.30 uur: Ontvangst met koffie en thee bij startlocatie 2BE.
De atelierdeuren zijn geopend tussen 11.00 uur en 17.00 uur.

Zondag
10.30 -16.30 uur: Ontvangst met koffie en thee bij startlocatie 2BE.
De atelierdeuren zijn geopend tussen 11.00 uur en 17.00 uur.

Activiteiten per kern

Amstelhoek
Zaterdag & zondag
Atelier Henny Heijnen (*16) 
Tussen 13:00 uur en 14:00 uur: Joke Dekker van Vertelkring De Schatkist vertelt een verhaal. Op de zaterdag doet zij dit samen met Joop Cuvelier.

De Hoef
Zaterdag & zondag

Atelier Nico de Boer (*08) 
Tussen 15:00 uur en 16:00 uur: Joke Dekker van Vertelkring De Schatkist vertelt een verhaal. Op de zaterdag doet zij dit samen met Joop Cuvelier.

Atelier Keramiek 32 (*05)
Bezoekers mogen aan de slag met klei en een eigen potje draaien op de draaischijf.
Van 13:00 uur tot 15:00 uur: Bianca van Diemen speelt klassiek modern accordeon.
Hapjes en drankjes zijn aanwezig.

Atelier De Waterlelie (*23, *31)
Brian speelt gitaar en Joke Dekker van Vertelkring De Schatkist komt tussen 14 uur en 15 uur langs voor een mooi verhaal. Op de zaterdag doet zij dit samen met Joop Cuvelier.

Zondag
Atelier Het Tuinhuis (*22)
Livemuziek verzorgd door de jonge jongens van jazzkwartet Oosterdok 4.

Mijdrecht
Zaterdag & zondag
Atelier IntoTuition bij De Kweektuin (*04)
Naast de beelden en gedichten van Marjolein Berger-Vos zijn er ook beelden, gedichten en pasteltekeningen van Kweektuin-medewerker Frederik Mulckhuyse en schilderijen van David Hague te zien. Volwassenen èn kinderen mogen zelf met een speksteentje aan de slag. Verder kunnen gasten hier lunchen, genieten van biologische en lokale hapjes van kok David Hague, koffie drinken bij een echte barista, door de kas wandelen en biologische groente kopen. Zondag is er folkmuziek door Haz Beanz.

Zaterdag & zondag
Atelier van Steen tot Beeld (*09)
Ga zelf aan de slag met (spek)steen om een voelsteentje of ketting te maken
Zondag van 15.00 tot 17.00: Balkan Ensemble Amstelland speelt vrolijke volksmuziek uit de Balkan en andere Oost-Europese landen.
Tevens hangen er schilderijen van Miep van der Hoek en tekeningen van Patrick Staal, beiden uit Wilnis. Veel  kunstenaars zijn aanwezig om bezoekers meer over hun werk te vertellen.

Zaterdag & zondag
Atelier de Kladderclub (*39)
16.00 uur: Demonstratie raku stoken

Zondag
Kantoor Van Rossum Makelaardij (Leanne Buskermolen (*10) en Annemarieke Reeskamp (*24))
15.00 tot 16.00: Boas Dubbelman speelt Latin-Jazz gitaar

Waverveen
Atelier van Henny Woud
Hier is op zaterdag en zondag nieuw werk te bewonderen van Sabrina Koning-Woud. Zaterdag 25 mei is de ontwerper zelf aanwezig. Zondag om 14.00 uur verzorgen dansers van Jazz & Showballet Nicole een spectaculaire dans o.l.v. Edith Blok.

Wilnis
Zaterdag & zondag
Atelier Ans van Rijn
‘De Inlijsteraar’ geeft advies over alles wat u maar in wilt lijsten.

Zaterdag & zondag
Art-Galerie Boven Verwachting (*40)
In het atelier van Marijke Zwart maken bezoekers kans op een kunstwerk door zelf ook het penseel of het palletmes 'kunstzinnig' te hanteren op een 'vrij werk'.

Zondag
Atelier Char-lotte
Tussen 13.00 en 15.00 uur vertelt Elza Vis van Binnenste-Buitenverhalen vertelt verhalen.

Vinkeveen
Zaterdag & zondag
Atelier Peter ter Beek (*03)
Hier kunt u uitpuffen op een privéterras met gratis koffie en lekkere oude jazzmuziek (niet live). Voor €0,50 is er cupcake-buffet. Dit betekent dat je een 'kale' cupcake krijgt en de mogelijkheid hebt die op verschillende manieren naar eigen inzicht te versieren, al dan niet onder begeleiding van ervaren taarten- en cupcakebakster (Multicake.nl). Ook voor kinderen erg leuk om te doen!

Zaterdag & zondag
Atelier Beeld en Tuin (*27)
Kom tussen de atelierbezoeken door even tot rust in de prachtige tuin ‘Het Hof van Heden’, om te mijmeren over Verleden, Heden en Toekomst.

Zaterdag & zondag
Atelier Natuurlijk Gezien (*36)
In het atelier van fotograaf Gerard Vis bewonder je niet alleen mooie natuurfoto's, maar verzorgt Marijke van Kouwen van de Tuinderij tevens bloemsierkunst.

Op diverse locaties
Leden van Vertelkring De Schatkist vertellen verhalen bij verschillende ateliers.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Complete informatie KunstRondeVenen editie 2013 pdf | 1219 KB

Download de complete informatie over KunstRondeVenen 2013 (groot formaat)


sitemap Atelierroute KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten