Kunstweekend 30 september & 1 oktober: ‘Verstilde en versteende herinneringen’

In het weekend van zaterdag 30 september en zondag 1 oktober vind in Art Galerie Boven Verwachting in Wilnis de expositie genaamd ‘Verstilde en versteende herinneringen’ plaats. De expositie toont de gebeeldhouwde werken van kunsthistorica Sonja Bruning-Westenberg en de schilderijen van Hilde Streefkerk.

SONJA BRUNING-WESTENBERG, geboren in India kwam op 8-jarige leeftijd naar Nederland, in de jaren 70 studeerde zij kunstgeschiedenis op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Haar beelden uit natuursteen zijn haar eigen inspiratie, ontstaan na diverse cursussen bij bekende docenten. Tevens volgde zij cursussen in de technieken schilderen, keramiek, edelsmeden en bronsgieten.

HILDE STREEFKERK schildert vanaf 1995 en volgde lessen volgens de oude techniek uit de 17e eeuw aan de Volksuniversiteit in Amsterdam. Haar werken zijn realistisch, vervaardigd in olieverf en in lagen opgebouwd, deze techniek noemt men ‘a-la-prima’. Tijdens deze expositie toont zij haar Stadsgezichten en Stillevens. Hilde is lid van het ‘Olieverfcollectief Lijnden’.

De expositie is rolstoel toegankelijk en is op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
De officiële opening is op zaterdag 30 september om 12.00 uur. Sonja geeft een korte lezing met lichtbeelden. Het adres: Herenweg 298a, Wilnis.

Werk van Sonja Bruning-Westenberg
Werk van Sonja Bruning-Westenberg
Werk van Hilde Streefkerk
Werk van Hilde Streefkerk

Nieuws


sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten