Zomerschool 2020

Creatieve vakantie schilderen in de Ardennen van 9 tot 14 augustus 2020
In deze workshop laat Henny Woud je kennismaken met een speciale manier van kijken. We schilderen buiten in de directe omgeving van de School en de Herberg. Later in de week pakken we alle materialen in ons rijdend atelier (caravan) om verderop in het landschap te gaan schilderen.

De schildercursus

In deze workshop gaan we kennismaken met een speciale manier van kijken om door de wirwar van beelden het oog te laten vallen op de wonderlijke schoonheid van alledaagse dingen.

We schilderen buiten in de omgeving van de School van Bonnerue en de Herberg, ook trekken we de vallei in. In de tuin is er van alles te vinden wat de moeite waard is om vast te leggen op het witte doek, het uitzicht over het dorp, het terras en de gebouwen bieden ook volop inspiratie.

Later in de week pakken we alle materialen in ons rijdend atelier (caravan) om verderop in het landschap te gaan schilderen.

We beginnen schetsend en onderzoekend met houtskool, daarna gaan we schilderen met acrylverf op doek. Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan compositie, vlakverdeling licht/donker en kleurgebruik. Er kan zowel abstract als figuratief geschilderd worden. Wil je liever met aquarel of olieverf werken is dat ook prima, maar dan graag zelf verf en papier meenemen.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Henny begeleidt iedereen persoonlijk.

De docent

Henny Woud begon in 1988 met een kunstopleiding, sindsdien volgde zij lessen en workshops tekenen, schilderen en beeldhouwen. Zij geeft nu al weer tien jaar zelf teken- en schilderlessen in haar ‘OPEN ATELIER’ in Waverveen. Daarnaast geeft zij workshops ook op locatie. Vorig jaar voor het eerst hier bij de Zomerschool. Ook exposeert zij regelmatig in binnen- en buitenland met haar schilderijen.

Haar stijl is meestal figuratief met transparantie en expressieve lagen in olieverf. ‘De ‘kwaststreek’ maakt het schilderij “levend”’. Ook werkt ze met meerdere technieken waaronder potlood, houtskool, krijt, aquarel, acryl…. Ook beelden in keramiek, steen en brons.

Henny staat met haar werk in het onlangs verschenen boek European Contemporary Artists 2019/2020 en is een van de  genomineerden bij ‘Rembrandt Leeft’, waarvan een expositie in Leiden.

Meer over Henny lees je op: www.hennywoud.nl

Het verblijf

In de ochtend is er een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet van 08.30 tot 10.30 u. Verse broodjes, yoghurt, fruit, een eitje, sapje, en van alles om van te genieten.

Om 10.00 u. verzamelen we bij het atelier om de dag voor te bereiden. Als we op pad gaan wordt de picknick naar een centrale plek gebracht of de lunch in de ochtend meegenomen, dat bekijken we per dag.

Om ongeveer 13.00 uur is er een korte evaluatie. Het werk van die dag wordt besproken, ook is het heel leuk en inspirerend om te zien wat de mede cursisten hebben gemaakt. Daarna is het tijd voor de heerlijke lunch. De middag is vrij te besteden. Je kunt van je welverdiende rust gaan genieten, je werkt verder aan je kunstwerk of je trekt eropuit om de prachtige omgeving te gaan verkennen.

’s Avonds is er een heerlijk en uitgebreid diner rond 19h30. De maaltijden zijn altijd dagvers bereid en er wordt uiteraard rekening gehouden met vegetariërs.

Op de binnenplaats van Les Etables zijn lange sfeervolle eettafels waar je gezellig gezamenlijk kunt eten, maar er zijn ook talloze rustige plekjes in de tuin te vinden om  je terug te trekken. (Bij minder mooi weer eten we vanzelfsprekend gewoon binnen.)

Wij vinden het belangrijk dat iedereen ook hier vrij is om te kiezen wat hij of zij wil. Sommige mensen vinden het prettiger in de groep, maar het is zeker geen verplichting om altijd aan te sluiten en wij respecteren de keuze van deelnemers om wat meer op zichzelf te zijn. Na een intensieve dag hebben mensen daar vaak ook behoefte aan. Kortom ook hier voor elk wat wils.

Prijzen inclusief het schildersmateriaal

5 daagse schildercursus,  met verblijf op basis van vol pension (5x overnachting-5x ontbijt, lunch en diner, incl. alle koffie en thee en schildersmateriaal).

Aanvang zondag 17.00 u . – Afsluiting vrijdag 15.0o u.
Op een gedeelde 2 persoonskamer € 650,00 p.p.
Op een 1 persoonskamer € 740,00  p.p.
Partners die niet schilderen maar ook een heerlijke week in de Bonnerue willen verblijven zijn uiteraard zeer van harte welkom.
Materialen inbegrepen in de prijs:

Schildersezel
Krukje
Klein klaptafeltje
Kwasten en penselen
Acryl verf
Schetspapier
Inkt
3 basis doeken

Extra doeken zijn ter plaatse aan te schaffen tegen kostprijs.  Zelf doeken mee brengen mag ook.

INSCHRIJVEN VOOR DE ZOMERSCHOOL MAIL NAAR: deschool@lesetables.be

Nieuws


sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten