Hart voor vrede en vrijheid

Kunstenares Maaike van Rijn wil de aankomende Vredesweek met een kunstproject extra aandacht geven. Vanaf 12 september hangen er tweehonderd harten in bomen in haar woonplaats Amstelhoek. Met haar project wil zij de verbinding tussen mensen symboliseren. ‘De Vredesweek en de Internationale Dag van de Vrede vormen daar een mooi moment voor. Daar wil ik iets bijzonders mee doen.’ Het coronavirus beperkt de persoonlijke vrijheid van mensen en zorgt in zekere zin voor verwijdering door botsende standpunten. Ook in en tussen veel landen in de wereld zijn vrede en vrijheid geen vanzelfsprekende begrippen. Met haar kunstproject wil ze mensen weer dichter bij elkaar brengen.

Maaike ontwikkelde een kunstproject dat bestaat uit tweehonderd gekleurde harten. Zij staan voor ‘verbinding’ tussen mensen. Figuurlijk, maar ook letterlijk. In Amstelhoek, dat bestaat uit twee, gescheiden wijken aan weerszijden van het voormalige deel van de N 201, zal zij in beide delen van het dorp een deel van het kunstwerk opstellen. De helft van de harten is rood en de andere helft is blauw-groen. Aan één kant van het dorp zullen 99 rode harten en één blauw-groene in de bomen worden gehangen en aan de andere zijde 99 blauw-groene en één rode. Op 12 september hangt zij, geholpen door haar buurmeisje Isabella van Egmond (16), de harten op in twee bomen in de Schoolstraat en in twee bomen in de Van Dijklaan in Amstelhoek.

Op zaterdag 19 september gaat de Vredesweek officieel van start. Dan komen er twee grote canvasdoeken bij het project te hangen, waarop buurtbewoners en voorbijgangers een boodschap kunnen achterlaten, die beschrijft wat vrijheid en vrede voor die persoon betekenen. ‘Deze teksten wil ik later gebruiken bij een kunstproject dat ik ga maken voor Kunstroute De Ronde Venen’’, belooft Maaike van Rijn.

Nieuws


sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten