Vijf Kunstenaars exposeren in De Lindeboom

KunstRondeVenen organiseert in de maand maart een nieuwe expositie in haar pop-up galerie in winkelcentrum De Lindeboom. De expositie zal tussen 3 en 26 maart zijn geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 16 uur. Vijf kunstenaars uit De Ronde Venen zullen hun werk presenteren. Het betreft schilderijen van Elianne Groenhart en Evelien Sanders, beelden van Laura Ruhé, keramisch werk van Bep de Meijer en schilderijen en tekeningen van Marijke de Vries, die onder de naam Bypyk bekend is. Op zaterdag 5 maart vindt de vernissage plaats van 13 tot 16 uur..

Elianne Groenhart
Voor Elianne is het schilderen een ontdekkingsreis. Ze laat zich inspireren door de beelden om haar heen, zoals water, lucht en natuur, maar ook design en andere culturen vormen een bron van inspiratie. Elianne zegt over haar werk: 'Bij het schilderen maak ik gebruik van gemengde technieken, die ik zorgvuldig, laag na laag, aanbreng. Hierbij heeft een abstracte benadering meestal mijn voorkeur, omdat er dan vaak iets te raden overblijft, waardoor een schilderij doorgaans een meerwaarde meekrijgt. Je kunt er telkens iets nieuws in ontdekken.'

Laura Ruhé
Voor Laura is beeldhouwen allang geen hobby meer. Het maakt nu een belangrijk deel van haar leven uit. Ze beeldhouwt sinds 2000. 'Geweldige steensoorten kwamen op mijn pad. Serpentijn, dat geweldige kleuren kent, albast, met zijn prachtige kern, die pas tevoorschijn komt als het beeld is gepolijst.' Door de beelden te bekijken, voel je de energie en liefde die Laura in haar beelden steekt.

Evelien Sanders
Over haar schilderijen zegt Evelien: ' Voor mij is schilderen het loslaten van de perfectie van het realisme en het verdwalen in vormen. Ik werk graag met verschillende lagen en structuren, juist om te zorgen dat mijn doeken je blijven verrassen met iets nieuws. Met elke penseelstreek vindt een klein stukje van mijn hart, via mijn handen, een weg naar het doek.'

Marijke de Vries
Marijke werkt onder de naam BYPYK. Zij volgde haar opleiding bij Artless, de voormalige avondopleiding van de Rietveld Academie. Op grote vellen papier werkt ze met onder andere houtskool, oost-indische inkt, acrylverf en biester. Ze laat zich inspireren door de natuur, oude vervallen gebouwen en landschappen. Indrukken, opgedaan tijdens trektochten in de bergen, worden verwerkt tot fantasierijke voorstellingen die niet direct herkenbaar zijn. Dit geeft de kijker de ruimte voor een eigen interpretatie. 

Bep de Meijer
Bep maakte in 2001 voor het eerst kennis met keramische vormgeving. 'Ik ontdekte de vele mogelijkheden en was daar onmiddellijk door geboeid. Via diverse opleidingen, cursussen en experimenten heb ik mijn kennis verrijkt en heb ik mij technieken eigen gemaakt.', zegt zij. Ze voelt zich voor haar beelden verbonden met menselijke figuren; het weergeven van innerlijke rust en karakter. De werken zijn organisch en niet bedekt met glazuren. Het materiaalgebruik blijft zichtbaar. Bep maakt ook sieraden van porselein, vaak gecombineerd met zilver en leer.

Werk van Evelien Sanders
Werk van Evelien Sanders
Werk van Laura Ruhé
Werk van Laura Ruhé
Werk van Elianne Groenhart
Werk van Elianne Groenhart

Nieuws


sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten