Nieuwe Expositie: Beeldend werk bij KunstRondeVenen

Kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen stelt zich ten doel de inwoners van onze regio kennis te laten maken met het veelzijdige werk van haar leden. Zij doet dat onder meer door exposities te organiseren in haar pop-up galerie in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. Van 21 tot en met 30 april is er een expositie ingericht met werk van Marian Blokker en Karin de Rooij-Leicht. Marian toont haar schilderijen en collages en Karin laat haar beelden zien. De expositie is op donderdag, vrijdag en zaterdag te bezoeken tussen 12 en 16 uur.

Schilderijen en collages
Marian Blokker, woonachtig in Abcoude, volgde al jong tekencursussen en was, samen met haar moeder, op veel gebieden creatief bezig. Ze volgde later schilderlessen en maakte daarbij aquarellen van bloemen en landschappen, maar vervaardigde ook collages en abstract werk in acrylverf en gemengde technieken. Marian zegt hierover: ‘In mijn schilderijen en collages gebruik ik vaak teksten en gewone voorwerpen, die je normaal gesproken weggooit, zoals scherven van glas en aardewerk, stukjes stof, etiketten, onderdelen van wekkers of computers, noem maar op. Dat verzamelen is een hobby op zich geworden. Ik vind het heel ontspannen om met verschillende technieken al die materialen te verwerken, zodat elk werk een unieke sfeer krijgt.’

Hak- en gietwerk
Karin de Rooij-Leicht woont eveneens in Abcoude. In 1998 is zij met beeldhouwlessen begonnen aan de Volksuniversiteit in Amstelveen. Daar werkte ze vooral met zachte steensoorten, zoals speksteen en albast. Haar interesse in hardere steensoorten kwam later. Karin legt uit: ‘Voor harde steensoorten, zoals marmer en serpentijn, moet je met machines werken. Dat kan ik doen in de werkplaats van Esther Velzeboer in Vijfhuizen. Ik maak in die materialen vooral abstract werk.’ Soms werkt Karin figuratief, naar model, in klei. Als ze tevreden is met het resultaat laat ze het beeld gieten, zoals het beeld ‘Maatjes’ dat ze in opdracht van het Ronald McDonaldhuis in Amsterdam heeft gemaakt.

Tijdens de openingsuren van de galerie zijn de kunstenaars zelf aanwezig om hun werk toe te lichten. Kijk voor meer updates en foto's ook eens op onze Facebook pagina KunstRondevenen. 
 

Werk van Marian Blokker
Werk van Marian Blokker
Werk van Karin de Rooij-Leicht
Werk van Karin de Rooij-Leicht
Werk van Marian Blokker
Werk van Marian Blokker

Nieuws


sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten