KunstRondeVenen Heropent Galerie

De door kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen ingerichte expositie 'Winter' kon door de lock-down helaas slechts kort worden bezocht. In het afgelopen weekend is deze expositie ontmanteld en is een nieuwe duo-expositie ingericht. In deze tentoonstelling is werk te zien van Homi Koedam en Ira Rost. Beide kunstenaressen maken schilderijen en zij zullen op 20,21,22 en 27,28 en 29 januari van 12 tot 16 uur persoonlijk aanwezig zijn in de galerie aan de Lindeboom 7 in Mijdrecht om over hun werk te vertellen. In de huidige, door corona veroorzaakte situatie wordt er aan cultuur nog weinig ruimte geboden, maar een bezoek aan de galerie is, met inachtneming van de regels, toegestaan.

Homi Koedam

Homi Koedam-Aslani is geboren in Iran, wat toen nog Perzië heette. In 1974 is zij uit Iran vertrokken om in Engeland Industrial Design te gaan studeren. Deze studie sloot zij in 1979 af en zij is toen naar Nederland verhuisd en is grafische vormgeving en architectuur gaan studeren aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na haar afstuderen is zij jarenlang als binnenhuisarchitect, in een eigen onderneming, werkzaam geweest. De afgelopen tien jaar heeft zij zich verdiept in de schilderkunst. Door tal van cursussen te volgen heeft zij de technische kant van deze kunstvorm onder de knie gekregen. Dat dit haar is gelukt, bewijst zij in deze expositie.

Ira Rost

Voor Ira Rost is de liefde voor het schilderen al als kind ontstaan. Op tienjarige leeftijd schilderde zij al een kop van een herdershond, die zo goed was gelukt, dat zij deze met enige tegenzin afstond aan haar liefste grootmoeder. Er is een periode geweest dat zij ook van klei poppen maakte en de kleertjes hiervoor. Ook ontwierp zij haar eigen kleding en die voor de kinderen. Zij volgde cursussen in het raku stoken van keramiek, het werken met powertex en het maken van sieraden. Na haar prepensionering heeft zij het schilderen serieus opgepakt. Zij is sinds drie jaar lid van Atelier de Kromme Mijdrecht en ze volgt lessen bij een Amstelveense kunstenares. Haar voorkeur ligt bij het portretschilderen.

Nieuws


sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten