Duo-expositie bij KunstRondeVenen in mei

Flory Oerlemans Pels en Alex Stempels zullen van 5 tot en met 28 mei exposeren in de galerie van kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen, in winkelcentrum de Lindeboom 7. Flory laat je genieten van haar impressionistische schilderijen en aquarellen en van haar expressionistische juwelen en Alex toont zijn (sur-)realistische schilderijen en portretten. De kunstenaars zullen zelf in de galerie aanwezig zijn, die ook deze maand zal zijn geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag, van 12 tot 16 uur.

Verf, zilver en edelstenen

Flory Oerlemans Pels is een bekende Amsterdamse beeldend kunstenaar, die inmiddels al twintig jaar woont en werkt in Abcoude. Haar tuinhuis is haar atelier.

Toen ze nog een klein meisje was bepaalden tekenen en schrijven haar leven. Dat is nog zo en daar zijn schilderen en sieraden maken bij gekomen. Zij volgde een opleiding aan de Rietveld Academie en werkte daarna als copywriter en journalist. Met haar toenmalige man richtte zij een succesvol marketing- en reclamebureau op.

Flory vertelt over haar beeldende werk: ‘Ik schilder graag in lichte, rijke kleuren en veelal in een dromerige, impressionistische stijl. Ik werk met acryl- en olieverf en maak ook aquarellen. Thema’s zijn vaak koeien, vrouwen en poezen.’ Tussen de bedrijven door volgde zij een opleiding als edelsmid. Het op kleine schaal, driedimensionaal werken geeft haar inspiratie en energie. Haar juwelenlijn heet ReginaJewelry, die bestaat uit grote, expressionistische broches, colliers en oorbellen, gemaakt uit zilver, met vintage onderdeeltjes, porselein, parels en edelstenen.

Bekende Nederlanders en meer

Binnen De Ronde Venen kent men Alex Stempels vooral als schilder van portretten van bekende Nederlanders, zoals Johan Cruyff, Joop van de Ende, Rutger Hauer, Jeroen Krabbé en Rijk de Gooyer. Daarnaast maakt hij werken die vooral een verbeelding zijn van zijn creatieve geest.

Alex Stempels woont in Wilnis. Hij vertelt: ‘Ik maak graag foto’s of zoek mooie beelden op het internet. Die vormen de basis van ideeën die ik dan uitwerk op de computer, door beelden samen te voegen. Vervolgens maak ik een schets met potlood of grafietstift en ga daarna pas schilderen. Acryl heeft mijn voorkeur, omdat ik daarmee snel kan doorwerken door de korte droogtijd.’.

De werken van Alex moeten iets onverwachts hebben, anders past het niet bij hem. Zo schilderde hij Rembrandt, naar een van diens zelfportretten, maar hij voorzag de meester van oordopjes en een smartphone, met op het scherm een afspeellijst van Spotify.

Zo raakte hij ook geïnspireerd door een oude tafel en de Vinkeveense Plassen. ‘Wat zou er gebeuren als je de tafel zou omkeren, zou voorzien van drijvers en er dan een buitenboordmotor aan hangt?’

Kijk ook eens op onze Facebookpagina KunstRondeVenen voor meer updates over de exposities. 

Werk van Flory Oerlemans Pels
Werk van Flory Oerlemans Pels
Werk van Flory Oerlemans Pels
Werk van Flory Oerlemans Pels
Werk van Alex Stempels
Werk van Alex Stempels
Werk van Alex Stempels
Werk van Alex Stempels

Nieuws


sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten