• slide1

  Mieke Lok-de Vink

 • slide1

  Marie-José Kleibrink-Koeleman

 • slide1

  Andrea Leber

 • slide1

  Henk Steenbergen

 • slide1

  Elsbeth Herinckx

 • slide1

  Noortje Merks

 • slide1

  Lidy Tijssen

 • slide1

  Madelon Verwer-Ramp

 • slide1

  Laura Ruhé

 • slide1

  Lucas Gajewski

KunstRondeVenen, de vereniging van beeldende kunstenaars in De Ronde Venen

Vereniging KunstRondeVenen

Begonnen als tweejaarlijkse atelierroute is KunstRondeVenen uitgegroeid tot permanente vereniging van zo’n 70 beeldende kunstenaars in De Ronde Venen.

KUNSTKADO 2021

Na een succevolle atelierroute is het de in de weekenden van 20, 21, en 27 en 28 november weer tijd voor KunstKado. Deze verkoopexpositie biedt bezoekers de kans om unieke kunstvoorwerpen te kopen om met de feestdagen cadeau aan iemand anders cadeau te geven (of aan jezelf). In de galerie van onze verening op Lindeboom 7 te Mijdrecht (Winkelcentrum de Lindeboom) staan werken van meer dan 10 kunstenaars die tussen 12:00 en 17:00 te bekijken zijn. Ook zullen de meeste exposerende kunstenaars aanwezig zijn om meer te vertellen over hun werken. Op zoek naar een uniek cadeau? Dan zien we je graag tegoemoet op één van de expositiedagen. 

ATELIERROUTE KRV 2021

De vijfde editie van atelierroute KunstRondeVenen vindt plaats in het laatste weekend van augustus 2021: zaterdag 28 en zondag 29 augustus tussen 11:00 en 17:00. De organisatie is nog in volle gang. De laatste informatie over het programma vind je op deze pagina! 

Een beknopt overzicht van de locaties van de kunstenaars kan je vinden door HIER TE KLIKKEN (900KB).

Een uitgebreider overzicht met de volledige folder VIND JE HIER (17MB).

Galerie blijkt een succes te zijn

De pop-up galerie van KunstRondeVenen in De Lindeboom 7 in Mijdrecht blijkt een succes te zijn. Niet alleen het aantal bezoekers groeit, maar ook de serieuze interesse in het werk van de kunstenaars in gemeente De Ronde Venen neemt toe. Vaker blijven bezoekers langere tijd om te praten over wat ze zoal zien.

Was de zichtbaarheid van de kunstenaarsvereniging in de afgelopen jaren beperkt tot een expositie aan het einde van het jaar, 'Kunst Kado', en eens per twee jaar de Atelier Route van één weekend, deze permanente aanwezigheid draagt bij aan de bekendheid van KunstRondeVenen. Dat heeft er ook toe geleid dat zich meer kunstenaars, van allerlei disciplines, bij de vereniging hebben aangesloten.
In het weekeinde van 28 en 29 augustus nemen ruim zestig kunstenaars deel aan de Atelier Route 2021. Er zullen groepsexposities op een aantal locaties zijn en sommige kunstenaars stellen hun eigen atelier open. Vanaf medio augustus zullen posters en folders in de gemeente dit kunstevenement aankondigen en ook op de Facebookpagina en op www.kunstrondevenen.nl zal informatie over de deelnemende kunstenaars en locaties verschijnen.
De komende twee weken zal in de galerie op vrijdag en zaterdag van 12 tot 16 uur de huidige expositie nog zijn te zien. Daarna zal de galerie opnieuw worden ingericht met werk dat tijdens de Atelier Route wordt tentoongesteld.

Hoera het is zomer!
In aanloop naar de Atelier Route van 28 en 29 augustus organiseert kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen nogmaals een expositie met werk van deelnemers aan het tweejaarlijkse evenement. De expositie wordt deze week ingericht met werk van 15 kunstenaars, die diverse disciplines en stijlen vertegenwoordigen. Van abstract tot figuratief, met deze keer als thema ‘Hoera het is zomer’. De tentoonstelling zal laten zien dat iedereen daar een ander gevoel over heeft en er op een eigen manier twee- of driedimensionaal uiting aan geeft.De expositie is te zien in de galerie van KunstRondeVenen in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. Vanaf 18 juni kun je de galerie elke vrijdag en zaterdag tussen 12 en 16 uur bezoeken.  Op 6 en 7 augustus is deze expositie voor het laatst te zien. Daarna zal de galerie onderdeel zijn van de Atelier Route.

Bij toerbeurt zullen de deelnemende kunstenaars zelf als gastvrouw of –heer optreden. Buiten de openingstijden is de expositie ook op afspraak te bezoeken.

Atelier Route KRV uitgesteld naar 28 en 29 augustus 2021 
De voor het laatste weekend van mei voorgenomen Atelier Route van Kunst Ronde Venen, wordt uitgesteld. Ondanks de versoepeling van de maatregelen, die in verband met de corona-pandemie zijn afgekondigd, zijn er diverse locaties waar enkele kunstenaars zouden exposeren, nog niet bereid om hun ruimte al eind mei ter beschikking te stellen. Ook individuele kunstenaars, die bezoekers in hun atelier zouden ontvangen, zijn in dit stadium nog huiverig om hun atelier voor bezoek open te stellen. Om die reden heeft de kerngroep van Kunst Ronde Venen besloten de Atelier Route uit te stellen tot het weekend van 28 en 29 augustus 2021. Naar verwachting zal tegen die tijd de pandemie zijn bedwongen.


De expositie in de pop-up galerie in De Lindeboom 7 in Mijdrecht, waar nu dertig kunstenaars exposeren die in mei zouden deelnemen aan de Atelier Route, wordt na de afsluiting op 15 mei, geprolongeerd. Dan zal er echter wel ander werk van de deelnemende kunstenaars worden tentoongesteld. Ook nieuwe leden van de vereniging, die aan de Atelier Route zullen deelnemen,  zullen zich dan presenteren. Deze expositie zal op een nader te bepalen datum worden geopend. Op dit moment, maar ook daarna, zal de expositie op vrijdag en zaterdag van 12 tot 16 uur zijn te bezoeken. Of, na afspraak, op een andere dag. 

KunstKado2019
Het evenement KunstKado vindt elk jaar plaats in de laatste twee weekenden van november; in 2019 was dat op 22, 23 en 24 november en op 29 en 30 november en 1 december. Niet voor niets vlak voor de feestdagen; leden van KunstRondeVenen bieden tijdens KunstKado kleine, grote, aparte én betaalbare kunst die zeer geschikt is als Sinterklaas- of Kerstcadeau. Locatie is Art-Galerie ‘Boven Verwachting’, Herenweg 298a in Wilnis.

Dit waren de deelnemers aan KunstKado2019 >

Atelierroute KunstRondeVenen 2019
Deze gezellige route langs zeer diverse ateliers en verzamellocaties in alle 8 kernen van De Ronde Venen heeft al weer vier succesvolle edities achter de rug. Dit tweejaarlijkse evenement, telkens in het oneven jaar, trekt steeds weer veel bezoekers uit De Ronde Venen en omstreken. Naast de vele disciplines van beeldende kunst zijn er ook diverse muziek- en dansoptredens. De eerstvolgende en 5e editie is in 2021, in het laatste weekend van mei! Noteer vast in uw agenda!

Dit waren de deelnemers aan KRV2019 >

Etalageroute ‘Shopping Mijdrecht Schilderachtig’ 2019
Samen met Shopping Mijdrecht organiseerde vereniging KunstRondeVenen in de twee weken voorafgaand aan de atelierroute KunstRondeVenen de etalageroute. Beeldende kunstenaars van KunstRondeVenen kregen een podium bij de diverse deelnemende winkeliers in Mijdrecht. Voor de jeugd werd hier een prijsvraag aan gekoppeld.

Dit waren de deelnemers aan Etalageroute 2019 >

Nieuws


sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten