Elianne Groenhart

Elianne Groenhart
Elianne Groenhart
Gastexposant Laura Groenhart
Gastexposant Laura Groenhart
Als ik schilder is het alsof ik steeds opnieuw op ontdekkingsreis ben. Ik raak geïnspireerd door de beelden om mij heen, zoals water, lucht en natuur. Maar ook laat ik mij regelmatig inspireren door design en andere culturen. Vaak denk ik: ‘Kijk dat is een leuk idee voor een schilderij!’. Doorgaans begin ik uit het niets en dan kan het zomaar iets spannends worden. Soms alleen met verf, maar meestal ook met materialen zoals pigment, gips, houtskool en andere vondsten. Je zou mijn werken materieschilderijen kunnen noemen. Een verrassingselement, bijvoorbeeld een oude afgebrokkelde muur, een bepaald kleurelement of een mooi uitzicht, kan bij het maken van een schilderij de toon zetten.

Bij het schilderen maak ik gebruik van gemengde technieken, zorgvuldig laag na laag opgebracht, waarbij iedere handeling weer een belangrijke rol speelt in de volgende schildering. Door middel van krassen, wegkrabben en toevoegen werk ik net zo lang tot ik tevreden ben. Hierbij heeft een abstracte benadering meestal mijn voorkeur, omdat er dan vaak iets te raden blijft waardoor een schilderij doorgaans aan meerwaarde wint. Je kunt er altijd weer iets nieuws in blijven zien, wat elke ontdekkingsreis speciaal maakt.

Tijdens Atelierroute KunstRondeVenen 2021 exposeer ik samen met Laura Groenhart en anderen in Het Spoorhuis in Vinkeveen. LET OP: ALLEEN ZONDAG 29 AUGUSTUS!
Vaste gegevens:atelier/werkruimteatelier aan huis
adresWaeterrijck 18, 3645 CP Vinkeveen
e-mail
telefoon06 24 71 75 27
websitewww.eliannegroenhart.nl
Locatie tijdens de Atelierroute KRV:Het Spoorhuis, Demmerik 68, 3645 ED Vinkeveen - LET OP: ALLEEN ZONDAG 29 AUGUSTUS!
Locatie tijdens de KunstKado:Art-Galerie Boven Verwachting, Herenweg 298a, 3648 CS Wilnis
Kunstenaars » Alles » Alle plaatsen » Elianne Groenhart

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten