Marcel Straver

Marcel Straver
Marcel Straver
‘Avondwandeling’, 100x100cm, acryl op doek
‘Avondwandeling’, 100x100cm, acryl op doek
‘Ochtendmist’, 90x90cm, acryl op doek
‘Ochtendmist’, 90x90cm, acryl op doek
‘Kracht der Natuur’, 60x60cm, acryl op doek
‘Kracht der Natuur’, 60x60cm, acryl op doek
Portret ‘Dick’s Moeder’, 30x24cm, aquarel op papier
Portret ‘Dick’s Moeder’, 30x24cm, aquarel op papier
Portret ‘Eva’, 50x40cm, aquarel op papier
Portret ‘Eva’, 50x40cm, aquarel op papier
Tijdens de atelierroute zijn ook mijn Art Cards verkrijgbaar. Gedrukt…
Tijdens de atelierroute zijn ook mijn Art Cards verkrijgbaar. Gedrukt in full colour op stevig karton, voorzien van spot UV lak en een chique metallic-kleurige envelop.
Een ingelijste giclée kan een mooi alternief zijn voor het grotere en…
Een ingelijste giclée kan een mooi alternief zijn voor het grotere en kostbaardere originele schilderij.
Marjolein met haar beeld ‘Vlinder’ en ik met mijn schilderij ‘Schaduw’.
Marjolein met haar beeld ‘Vlinder’ en ik met mijn schilderij ‘Schaduw’.
Al van jongs af aan ben ik creatief bezig maar pas in 2010 begon ik serieus met schilderen. Daarnaast ben ik al ruim 30 jaar grafisch ontwerper en eigenaar van ontwerpbureau Tweed in Waverveen. Ik ben vanaf de eerste editie actief als mede-organisator van atelierroute KunstRondeVenen.

Mijn opleiding heb ik genoten aan de Grafische MTS in Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Later schilderde ik onder andere bij Atelier De Kromme Mijdrecht en bij Classic Art Atelier in Maarssen. Maar het liefst schilder ik in mijn eigen atelier in Waverveen.

Ik werk zowel autonoom als in opdracht. In dat laatste geval maken we eerst een afspraak om de wensen door te spreken, na goedkeuring op een eerste schets ga ik aan de slag om een uniek schilderwerk naar wens te maken. Daarbij vraag ik uiteraard de nodige artistieke vrijheid, maar toon tegelijkertijd dezelfde professionele benadering als bij mijn ontwerpwerk. Bij opdrachten kan het gaan om een schilderij op doek in mijn grof-pointillistische stijl of om een vlot portret in aquarel op papier.

Geïnspireerd door toevallige scenes in de kleine natuur om mij heen schilder ik mijn eigen versie hiervan op doek. Bomen in een veld met koolzaad of fluitenkruid, een kronkelend weggetje met bomen, een berm vol wilde bloemen of papaver. Als ik er langsloop of -fiets maak ik een simpel kiekje. In mijn atelier werk ik het, soms pas maanden later, uit in mijn eigen stijl: korte streken met de platte kwast. Meestal in acryl, omdat dit het beste bij mijn manier van schilderen past. Met dit ‘grof pointilleren’ maak ik een impressie van wat ik waarnam. Soms blijf ik hierbij dicht bij de werkelijkheid en soms abstraheer ik het tafereel. Ik probeer het beeld meestal terug te brengen tot de essentie. Streek voor streek kom ik zo tot het resultaat dat ik hebben wil. Een meditatief proces dat eigenlijk altijd leidt tot een zeer kleurrijk resultaat: mijn gekleurde wereld!

Van een aantal van mijn originele werken zijn ook giclées (limited edition art prints) verkrijgbaar. Daarnaast maak ik ook kleine aquarel-stillevens. Zie hiervoor ook mijn webshop. Daarnaast zijn er ook enkele ‘Art Cards’ (incl. envelop) verkrijgbaar; ook tijdens de atelierroute.

Tijdens KunstRondeVenen 2019 exposeer ik bij Marjolein Berger-Vos in een prachtige, lichte expositieruimte met uitzicht op de polder (Reiger 6 in Mijdrecht). Intuïtief beeldhouwster Marjolein exposeert op dit adres ook haar bijzondere beeldhouwwerken. Daarnaast kan iedereen zelf aan de slag door een eigen beeldje van speksteen te maken en zijn er cursisten aan het werk te zien met hun beelden. Tijdens beide dagen is Marty Hiel van ChiRa, Praktijk voor Shiatsu, uit Wilnis aanwezig om heerlijke stoelmassages te geven. Ervaar de ontspanning die Shiatsu geeft door behandeling van nek, rug en schouders. Verder speelt Ans van der Harten op zaterdag en zondag tussen 15.00 uur en 17.00 uur bij IntoTuition heerlijke muziek op haar Keltische harp.

Marjolein en ik verheugen ons erop je zaterdag 25 of zondag 26 mei te mogen verwelkomen!
Vaste gegevens:atelier/werkruimteSTRAVERF
adresCliffordweg 50, 3646 AH Waverveen
e-mail
telefoon06 31 92 07 68
websitewww.marcelstraver.nl
Locatie tijdens de Atelierroute KRV2019:IntoTuition, Reiger 6, 3641 TS Mijdrecht
Locatie tijdens de Etalageroute 2019:Prego, Dorpsstraat 25, Mijdrecht
Kunstenaars » Alles » Alle plaatsen » Marcel Straver

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten