Nico van Oosten

Nico van Oosten
Nico van Oosten
Vrouw en vogel
Vrouw en vogel
Levenslust
Levenslust
‘Kunst maken is reizen. Onderweg zijn belangrijker dan aankomen.’Dat is mijn motto, sinds ik in 2010 tweede werd bij de amateurkunstprijs van de provincie Utrecht. Al negen jaar laat ik, al werkende, mijn schilderijen ontstaan, zonder vooropgezet plan. Beelden die in de abstracte penseelstreken opdoemen, accentueer ik of werk ik juist weer weg. Altijd blijkt het eindresultaat verbonden met wat mij bezighoudt, en beter in beelden te vatten is dan in woorden. Het is een ontdekkingsreis geworden, waarin ik me steeds verder ontwikkelde. Ik werk sindsdien met nog krachtiger, sprekende kleuren en met materie, zoals roest, omdat het zo’n mooi patina heeft. Vanuit abstractie, aanrommelend met kwasten, rollers, paletmessen en sponzen en wat mij verder maar invalt. Met elk groter formaat (van 50 x70 in 2010 tot 150 x 150 in 2015) is het opnieuw zoeken naar de spontaniteit in streken en de beheersing in het materiaal. Zoekend naar de altijd aanwezige beelden die mij op dat moment raken. Ik zorg er voor dat het werk niet helemáál af is, maar juist ruimte laat voor de kijker: het moet vragen oproepen, de nieuwsgierigheid prikkelen, uitnodigen tot (verder) onderzoek. Het mag geen af ‘plaatje’ worden. Over mij

Ik ben getrouwd met Meikie van Suchtelen die eveneens schildert en we wonen in De Hoef. We hebben een klein atelier aan huis. Beiden volgen we al meer dan 25 jaar lessen van professioneel opgeleide kunstenaars bij Atelier de Kromme Mijdrecht, een vereniging van (amateur) kunstenaars, die bestaat vanaf 1980. We hebben les gehad van onder andere Karin Borgman, Adri Markus, Tammo Schuringa, Mirjam Hommes, Adriaan van der Veer, Marijke Zwart, Ellen Meijer, Freddy Hentzen, Douwe Sminia, Joan Lichtenbelt en Niels Broszat, die ons elk op eigen wijze inspireerden. Dit jaar heb ik me aangemeld bij de Nieuwe Academie Utrecht voor een tweejarige basisopleiding beeldende kunst. Sinds 2002 geef ik les bij Atelier de Kromme Mijdrecht. En vanaf 2006 organiseer ik zelfstandig workshops en cursussen, waaronder workshops Koeien schilderen met levende modellen op een biologische boerderij in De Hoef en landschap schilderen bij Botshol. In eigen atelier geef ik les aan kleine groepjes van maximaal 4 personen.

Tijdens KunstRondeVenen 2019 exposeer ik samen met Gerard Vis en Maaike van Rijn in de Pastorie van de H. Antonius van Padua kerk in De Hoef.
Vaste gegevens:atelier/werkruimteAtelier De Waterlelie
adresOostzijde 64, 1426 AG De Hoef
e-mail
telefoon06 18 86 87 68
websitewww.nicovanoosten.exto.nl
Locatie tijdens de Atelierroute KRV2019:Pastorie H. Antonius van Padua kerk, Oostzijde 45, 1426 AE De Hoef
Locatie tijdens de Etalageroute 2019:Hema, Bozenhoven 23, 3641 AB Mijdrecht
Kunstenaars » Alles » Alle plaatsen » Nico van Oosten

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten