Resi van Zijl

Resi van Zijl
Resi van Zijl
Aquarel
Aquarel
Cyanotype
Cyanotype
Keramiek
Keramiek
Monique Vanmeulebrouk (Lady Falcon)
Monique Vanmeulebrouk (Lady Falcon)
Werk van Monique
Werk van Monique
Werk van Monique
Werk van Monique
Op de lagere school en de Mavo ging tekenen mij goed af. Het was dan ook een logisch stap om naar het Grafisch Lyceum Amsterdam te gaan voor de opleiding werktekenaar om in de reclame te gaan werken. Deze school heb ik met veel plezier doorlopen nog net voor de computers kwamen

Tijdens ons eindexamen sloeg de crisis toe in de grafische sector waardoor ik uiteindelijk allerlei andere niet creatieve banen heb gehad wat eindigde met een functie als mede-eigenaar van een bouwbedrijf voor 10 jaar. In mijn vrije tijd ben ik wel gaan aquarelleren en ben gevraagd om daar ook les in te geven. Het zelfde geldt voor de keramiek vorm raku.

Na de verkoop van het bouwbedrijf heb ik me gevestigd als zelfstandig kunstenaar. Door de luxe van een groot eigen atelier en een grote werkplaats kan ik nu naar hartenlust schilderen en keramiek maken. Daarnaast ben ik bij een club grafiek gaan maken en heb een eigen etspers gekocht.

Deze disciplines zijn alle 3 zo leuk om te doen dat ik dat ook graag deel door les te geven en mijn werkruimte beschikbaar te stellen voor mensen die zelf te weinig ruimte hebben.

Dit alles vindt u op het industrieterrein van Mijdrecht tegenover het lang-parkeer-terrein, Energieweg 12.

Meer info vind u op:
www.vizikeramiek.nl
www.kladderclub.nl
www.resivanzijl.nl
www.facebook.com/resivanzijl

Tijdens KunstRondeVenen 2019 exposeren op mijn locatie ook Anke van Aken-Hofman, Noortje Merks en Jeroen van Pesch.

Monique Vanmeulebrouk (Lady Falcon) is mijn gastexposant:

Na een burn-out in 2013 was ik op zoek naar een manier om mijn werk en privé planning beter te scheiden. Als full-time IT beheerder deed ik alles digitaal, maar dat wilde ik veranderen, terug naar papier en de rust die dat met zich meebrengt. Ik ben eerst begonnen met lederen notebook covers voor mezelf te maken en die natuurlijk vol trots op social media te laten zien. Dat leidde tot verschillende opdrachten via social media en van het een kwam het ander en zo komt het dat ik, en mijn man, nu ruim 5 jaar later full-time bezig zijn met het maken van lederen notebook covers, agenda’s en toebehoren.

In de loop van de tijd heb ik mijn techniek verbreed en verfijnd. We bieden verschillende technieken aan om de notebooks te personaliseren. Van laser graveren tot traditioneel getoolde en beschilderde werkstukken. We doen alles, behalve het laseren, met de hand, inclusief het naaien van het leer.

Elk stuk leer is uniek, daardoor is ook elk notebook anders. Los daarvan streven wij ernaar om op onze site zoveel mogelijk verschillende opties en mogelijkheden aan te bieden. Met 28.000 verschillende mogelijke varianten voor alleen al de Original TN’s, zelfs zonder de vele mogelijke add-on’s, is vrijwel elk notebook dat de deur uit gaat uniek. Dat maakt het aan de ene kant heel moeilijk voor ons, omdat we goed moeten opletten en nadenken bij elk notebook dat we maken, en aan de andere kant is dat ook hetgeen wat het werk voor ons interessant maakt. Zodanig dat ik nog steeds bij elk notebook dat ik maak blij ben met het resultaat.

Sommige notebooks zijn wel heel speciaal en vergen dagen om te maken, deze custom notebooks worden altijd vooraf besproken met de klant, zodat ik precies weet wat de wensen van de klant zijn. Ook dit contact met de klanten vind ik erg leuk. Elk notebook wordt door ons persoonlijk behandeld, onze klanten zijn daarom ook geen nummer, maar op elke opdracht staat een naam en aan elke naam hangt een verhaal. Dat kost allemaal wel meer tijd, maar dat is de keus die ik gemaakt heb. Er zijn genoeg fabrieken in de wereld, wij willen graag daar tegenover staan met onze kleinschalige persoonlijke aanpak.


Vaste gegevens:atelier/werkruimteViZi keramiek
adresEnergieweg 12, 3641 RT Mijdrecht
e-mail
telefoon06 53193649
websitewww.vizikeramiek.nl
Locatie tijdens de Atelierroute KRV2019:ViZi keramiek, Energieweg 12, 3641 RT Mijdrecht
Locatie tijdens de Etalageroute 2019:Bonne Nuit, Hofland 16, Mijdrecht
Kunstenaars » Alles » Alle plaatsen » Resi van Zijl

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten