Edith Gerritsma

Edith Gerritsma
Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
© Edith Gerritsma
Edith Gerritsma Documentair en autonoom fotograafLevenskracht en sterfelijkheid zijn thema’s die me bezighouden, net als de vergankelijkheid van het bestaan. En natuurlijk de schoonheid die ik overal zie – in de natuur, de mens, zelfs in ‘lelijke’ dingen. Soms leidt dat tot uiterst concrete beelden, soms ook tot abstractie. Gemaakt vanuit rationele overwegingen of juist vanuit een gevoel. Iemand zei ooit: jouw werk is genadeloos poëtisch. Mooi compliment.

Tijdens de Atelierroute toon ik werk van twee van mijn eigen projecten: Tulip Delight en Vrijgevachten. Daarnaast laat ik een aantal losse werken zien.

Twee jaar geleden exposeerde ik mijn serie Bevroren in de tijd, een experimentele serie over de schoonheid van vergankelijkheid. Deze serie bestaat uit unieke portretten van bloemen gevangen in ijs als metafoor voor vreugde en verdriet. In aansluiting hierop toon ik in mijn nieuwe serie Tulip Delight bloemen in de volle bloei. Van een overweldigende, bijna abstracte schoonheid, waar het komende verval – de onherroepelijke teloorgang van die schoonheid – echter al subtiel doorheen schemert. De titel ‘Tulip Delight’ is een verwijzing naar de oorsprong van de bloem, met een knipoog naar de bekende delicatesse.

Vrijgevachten
Ruim een jaar lang heb ik me beziggehouden met schapen. In mijn serie ‘Vrijgevachten’ probeer ik schapen te vatten in hun seizoenen, hun landschap en het licht. De naaktheid en waterkou van het winterlandschap waarin de schapen stoïcijns verstillen en weggestopt in hun wollen vacht de bevrijding van de lente afwachten. Tot de gouden gloed van het winterlicht plaats maakt voor het klaterend kristal van de lente en jong leven bevrijding schenkt. En de loomheid van de zomer ontspanning brengt, wetend dat de cyclus onverbiddelijk opnieuw zal beginnen…

Edith Gerritsma is neerlandica (Rijksuniversiteit Groningen) en fotograaf (Fotoacademie Amsterdam).


Tijdens KunstRondeVenen 2019 exposeer ik samen met Lucas Gajewski, Alize Engel, Christine Bergkamp, Wilma Meijer en Karin van Staveren in De Kas (voorheen Tuincentrum Voortman) in Vinkeveen. We verwelkomen jullie graag!
Vaste gegevens:atelier/werkruimteEdith Gerritsma Fotografie
adresAchterbos 45, 3645 CA Vinkeveen
e-mail
telefoon06 28 14 71 15
websitewww.edithgerritsma.nl
Locatie tijdens de Atelierroute KRV2019:De Kas (voorheen Tuincentrum Voortman), Julianalaan 12A, 3645 DA Vinkeveen
Locatie tijdens de Etalageroute 2019:Koot Brillen, De passage 10, 3641 AK Mijdrecht
Kunstenaars » Evenementen » Alles » Edith Gerritsma

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten