Tina van Dijk

Tekenen, knippen, plakken en vouwen vond ik altijd al een fijne bezigheid. Lekker geconcentreerd bezig zijn en het zien ontstaan. Samen en alleen. Leren van fouten en doorgaan! Een fijne manier om even helemaal erin op gaan en de rest te vergeten.

In 2012 ben ik begonnen met een kleurboek voor volwassenen, dat was hét toen helemaal. Ik ben vervolgens via via ook een online cursus gaan volgen om zelf ook te gaan tekenen en ontwerpen. Eerst precies nadoen en daarna ook mijn eigen draai eraan te geven.

In het voorjaar van 2020 heb ik een cursus gemstone (edelsteen) tekenen gevolgd. Dat lag helemaal in mijn straatje. Dat was een schot in de roos. Het spel van licht en donker, laag voor laag opbouwen is elke keer weer bijzonder. Daarna rand voor rand een symmetrische en intuïtieve tekening eromheen tekenen, maakt het plaatje af. Geconcentreerd zijn, werken met fouten, er een andere draai aangeven, smokkelen, dat hoort bij het maakproces. Net als het geduld, het soms even wegleggen en er later mee verder gaan. Ik laat nu steeds meer los dat het af moet in één dag. Dus zijn er ook grotere tekeningen in de maak.

Daarnaast maak ik graag kennis met andere stijlen, materialen en technieken. Ik geniet zo van het creëren, dan begin ik met een schets waarvan ik niet weet of het wat gaat worden. Door de stappen te volgen, technieken en materialen te gebruiken die ik anders niet zou gebruiken, of gebruiken wat ik in huis heb, ontstaat er iets moois. Het ‘gewoon doen’, in het moment zijn en wéér de koffie of thee koud te laten worden.

Het is zo leuk dat ik mijn creaties niet meer naar een vast clubje stuur, maar ook op facebook en instagram plaats om nog meer mensen te bereiken, om ze te inspireren ook een moment te nemen om creatief bezig te zijn, met welk medium ze ook voor handen hebben. Heel leuk om dan een berichtje te krijgen van iemand die geïnspireerd is geraakt en zelf ook aan de slag is gegaan. Het hoeft geen meesterwerk te zijn, het ‘gewoon doen’ en de thee koud laten worden.

Hopelijk inspireert het je om ook te gaan creëren.

Facebook: https://www.facebook.com/Tinas-Creations-NL
Instagram: https://www.instagram.com/tinas_creations_nl/
Vaste gegevens:atelier/werkruimte
Locatie tijdens de Atelierroute KRV:ViZi Keramiek, Bozenhoven 125a, 3641AE Mijdrecht
Kunstenaars » Evenementen » Alles » Tina van Dijk

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten