Elsbeth Herinckx

Elsbeth Herinckx
Elsbeth Herinckx
Wat mij aanspreekt in keramiek is het creëren, mooie vormen, sprankelende kleuren en aaibare objecten. Liefst iets met humor, met een knipoog en vooral veel natuur. Het spelen met glazuur geeft vaak verrassende resultaten. Het is vaak de natuur die mij het meest inspireert.

Mijn keramische avontuur is begonnen met een workshop “Dikke-Dames-Kleien”, aangeboden door mijn dochter. Hoewel er toen geen “Dikke-Dame” is geboren, bleek het boetseren een bijzonder verslavende bezigheid te zijn, en voor ik het wist heb ik me head-first in de klei gestort.

Sindsdien is keramiek een deel van mijn leven. Ik heb me ondergedompeld in diverse interessante cursussen onder de vakkundige begeleiding van Anna Hulsink en Martina Dielen. Ook de workshops ‘Raku Stoken’ bij Resi van Zijl waren geweldig.

Nog steeds ben ik regelmatig in Amsterdam bij MK24 te vinden om mijn kennis te verbreden en techniek te vergroten. Er is inmiddels heel wat uit mijn oven gekomen, waaronder alsnog wat “Dikke-Dames”.

Ik hoop mijn passie met jullie te kunnen delen tijdens de Atelierroute KunstRondeVenen 2019 in mijn Atelier ‘t Hok op Herenweg 276 R9 te Vinkeveen. Het atelier bevindt zich op Watersportcentrum Proosdij, direct achter Restaurant De Haven.

Van harte welkom!
Elsbeth Herinckx-Langeraar (Den Haag, 1950)
Vaste gegevens:atelier/werkruimteAtelier ’t Hok
adresHerenweg 276 R9, 3645 DX Vinkeveen
e-mail
telefoon06 51 295 316
Kunstenaars » Keramiek » Alle plaatsen » Elsbeth Herinckx

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten