Emmalia Bijker

Mijn schilderijen worden ervaren als "Innig en ook enthousiast werk".

De essentie van het schilderen is voor mij... mijn binnenwereld naar buiten brengen.

Mijn binnenwereld is in oorsprong zeer beïnvloed door een 4 jaar lange zeilreis rond de wereld. Tijdens die reis, het zeilen op de grote oceanen, die mij tot zo’n diepe rust brachten, gaf mij achteraf de realisatie dat ik eigenlijk veel mediteerde in die tijd..., hetgeen tot in de basis mijn levensvisie- en levenservaring heeft veranderd.

Terug in Nederland kwam als vanzelf yoga en meditatie op mijn pad, verdiepte ik mij jarenlang hierin en maakte er zelfs mijn beroep van.

Vroeger, in mijn geboortestad Rotterdam volgde ik een tijd schilderlessen en sinds een paar jaar ben ik weer opnieuw aan de slag gegaan en koos nu voor abstract, intuïtief schilderen met veel kleur.

De stilte, die ik heb ervaren in mijn reis en later in de yoga, heb ik steeds weer, ondanks de levenservaringen met alle up- en downs-, terug kunnen vinden. Dat is ook de basis van waaruit ik schilder.

Het vraagt moed om mij over te geven aan het onbekende pad in de abstracte schilderkunst. Tegelijkertijd voel ik ook enthousiasme als bij het aangaan van een avontuurlijke reis.

Voelend kies ik welke kleuren ik gebruik; welke kleuren mij "roepen"; de keuze van de grootte van het schilderij, de keuze van een kwast, het laten leiden door de kleuren, die mij aantrekken, de beweging. Dit alles ontstaat in het moment.
Een moment of verschillende momenten in de tijd, waarin de verf laag voor laag wordt opgebracht. En tussen de lagen door.... de tijd nemen voor meditatie, geduld en voelen hoe de vormen en kleuren op elkaar inwerken en wat de volgende stap zal zijn. Het proces is altijd een verrassing, omdat ik niet weet waar het naartoe gaat.

Het gaat om controle loslaten en overgeven aan een innerlijke leiding, die mij beweegt. Het is een moment van inspiratie, waarin ik me verbind met de bron of intuïtie... hoe je het ook wilt noemen... Steeds zoek ik in alles de balans.

Uiteindelijk ontdekte ik dat ik gevoelsmatig ook de verbinding van achter naar voren ging maken. Er ontstonden toen 3-dimensionale schilderijen. Er ontstaat diepte, een soort patrijspoorten, waardoor een andere wereld te ontdekken valt.
Ze maken dan verbinding met andere dimensies in de zin van "het is meer dan verf en abstractie alleen". Het krijgt een verdiepende en uitstralende energie, die in de ruimte, waar het schilderij hangt gevoeld kan worden.

Het schilderij voelt uiteindelijk als een geschenk als het KLOPT.
Dan is het klaar, het is een "kloppend hart" geworden, dat de ervaring van leven deelt.

Tijdens de Atelierroute van KunstRondeVenen, op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021, exposeer ik in mijn eigen Studio in Abcoude.
Vaste gegevens:atelier/werkruimteStudio 8
adresEreprijs 8 1391 TG Abcoude
e-mail
telefoonT: 0294 283860 M: 0623658083
websiteGoogle Business: Emmalia Bijker Beeldend Kunstenaar
Locatie tijdens de Atelierroute KRV:Ereprijs 8 1391 TG Abcoude
Kunstenaars » Alles » Alle plaatsen » Emmalia Bijker

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten