Marjolein Berger-Vos

Beelden en Gedichten

Als ik met een nieuwe steen begin, voel ik een enorme blijdschap in mij opkomen. Mijn hart springt open bij de gedachte dat ik volledige vrijheid heb met de steen en op ontdekkingsreis mag gaan. Ik verheug me op het openen van de steen en de steen te laten ademen. Licht, ruimte en beweging mag erin komen, waardoor de steen groter gaat voelen dan hij voorheen was. Het beeld hoeft nergens op te lijken, tegelijkertijd voelen de vormen altijd natuurlijk aan. Ik volg mijn impulsen, ook al weet ik niet precies wat ze gaan brengen. Ik weet dat ik erop mag vertrouwen. Gedurende het proces wordt me duidelijk wat de steen, het beeld me wil vertellen. Dat verhaal dient zich aan in de vorm van een gedicht. Met het gedicht is een beeld echt voltooid.

Het was mijn verlangen om de beelden ook geschikt te maken voor buiten. Aan de hand van een 3D scan is het nu mogelijk mijn beelden in kunststof in een groot formaat uit te voeren. De afgelopen maanden heb ik aan de uitvergroting van het beeld Bezieling gewerkt. Dat zal tijdens KunstRondeVenen in de tuin te zien zijn.

Workshops en cursussen Intuïtief Beeldhouwen

De verbinding met jezelf is eigenlijk wat ik mensen graag bij mij wil laten ervaren. Niet alleen via mijn beelden en gedichten, maar ook door mensen zelf te laten beeldhouwen. Aan de hand van een intentie of thema nodig ik mensen uit het creatieve proces ten volle te ervaren. Iedereen kan het, want ieder mens is creatief. Het is heerlijk om zelf te ontdekken welke vormen bij je passen en wat het met je doet als je meer ruimte in de steen maakt. Met het boren van een gat word je uitgenodigd de aandacht voor de buitenkant van de steen te verplaatsen naar de binnenkant. Daarmee wordt een innerlijke reis gestart, waardoor gedurende het proces je intentie steeds dieper kan worden gevoeld. Door de volledige aandacht op het proces groeit de verbinding met het uiteindelijke beeld en jezelf, en dat geeft een magisch gevoel. Met mijn bedrijf IntoTuition faciliteer ik workshops TeamBeelden voor organisaties, vaak als onderdeel van een leiderschapstraject. Daarnaast zijn particulieren welkom bij de workshops en cursussen Intuïtief Beeldhouwen in Mijdrecht. Van 4 tot en met 11 september 2021 organiseer ik weer een heerlijke week Intuïtief Beeldhouwen in Noord-Spanje, De Beeldende Reis, geïnspireerd door de Latifa-meditatie. Op mijn website www.intotuition.nl is meer informatie over alle activiteiten te vinden.

KunstRondeVenen 2021

Tijdens KunstRondeVenen 2021 exposeer ik bij mij thuis in een prachtige, lichte expositieruimte met uitzicht op de polder. Mijn moeder en gastkunstenares Marie-Louise Vos-Duetz exposeert ook op dit adres met haar prachtige schilderijen, zowel aquarel als acryl. Zij laat zich inspireren door de natuur en wat ze onderweg tegenkomt. Met een losse, expressieve toets drukt ze zich uit met haar delicate aquarellen en kleurrijke acrylschilderijen

Daarnaast kun je dit weekend zelf aan de slag met een stukje speksteen. Ook leuk voor kinderen! Laat je inspireren door de cursisten die verder werken aan hun prachtige beelden. Tijdens beide dagen is Marty Hiel van ChiRa, Praktijk voor Shiatsu, uit Wilnis aanwezig om heerlijke stoelmassages te geven. Ervaar de ontspanning die Shiatsu geeft door behandeling van nek, rug en schouders.

Marie-Louise, Marty en ik verheugen ons erop je zaterdag 28 of zondag 29 augustus te mogen verwelkomen!
Vaste gegevens:atelier/werkruimteIntoTuition
adresReiger 6, 3641 TS Mijdrecht
e-mail
telefoon06 22 49 79 97
websitewww.intotuition.nl
Locatie tijdens de Atelierroute KRV:IntoTuition, Reiger 6, 3641 TS Mijdrecht
Kunstenaars » Alles » Alle plaatsen » Marjolein Berger-Vos

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten