Alex A.J. Stalenberg

Tijdens de atelierroute open ik de KunstKamer in de Broedplaats in Vinkeveen waar de verzameling van Franse, Duitse en enkele Nederlandse Kunstenaars hangt. Tevens eigen tekenwerk en enkele beelden van eigen hand.

Een beknopte biografie van mij door Jeroen Bechtold (2006):

Alex Stalenberg, Beeldend vormgever
Geboren de 2de juli 1955 in Castricum Nederland
Hildo Krop, wiens werk overal in Amsterdam te vinden is heeft een onmiskenbare invloed op hem gehad.
(Hildo Krop: stadsbeeldhouwer Amsterdam 1884-1970)

Een ontmoeting met Philip Kowalski brengt hem in contact met de Newyorkse kunstwereld in 1983 en 1984 die een grote invloed hebben op zijn beslissing om zich in 1992 definitief op beeldhouwwerken, installaties en muurschilderingen toe te leggen. In zijn tijd in New York ontmoette hij vele kunstenaars waaronder Jean-Michel Basquiat en Andy Warhol. Ook de COBRA beweging (Kunstleraar lagere school) en primitieve kunst hebben een grote invloed in zijn werk.

In 1985 verruilt Stalenberg Amsterdam voor de Franse zuidkust waar hij een stormachtige ontwikkeling doormaakt die erin resulteert dat hij zich vanaf 1992 uitsluitend met kunst gaat bezighouden.

1992 neemt hij deel aan de oprichting van « Espace Timbauld » (800 m² , 300 kunstenaars en 27.000 bezoekers in 3 maanden!)
Hier worden zijn « Vrijstaande Bas Reliëfs » (aan iedere zijde een ander beeld) voor het eerst getoond. Alex is actief in de Parijse alternatieve creatieve scene en neemt deel in oprichting en bestuur van de inmiddels legendarische l'Espace Cascades en Pôle Pi (15000 m² met meer dan 800 artiesten).

Als beeldhouwer ontwikkelt hij zich middels creaties in kalksteen, krijtsteen , tekeningen, schilderingen en installaties.
Zijn eerste meervoudige positie-beelden en de rondingen van zijn gedroomde wezens vinden hun publiek. Hij doet mee aan groepsexposities in Frankrijk en internationaal. De meerdere solo-exposities bevestigen de evolutie van zijn werk.

In 1997 verlaat hij de Parijse regio en installeert zich in het departement van de Charente. Hij werkt hier veel met het lokale kalksteen en het gips albast uit de omgeving van de Cognac. Hier werkt hij verder aan zijn meervoudige positie-beelden en realiseert enkele opdrachten voor stichtingen en kerk.

Ontmoetingen met collega-beeldhouwers leiden tot medewerking aan symposia over monumentale beelden in Frankrijk en er buiten.

Hij is oprichter en mede oprichter van meerdere artiestenverenigingen waaronder Art In Nature International Network, Carrefour de la Création en tevens het ARPPM (de regionale organisatie voor de promotie van het steen en de betrokken beroepen). Alex heeft steeds les gegeven aan jonge mensen en hij adviseert en begeleidt stagiaires.

Inmiddels heeft Alex Stalenberg een groot aantal exposities op zijn naam staan en zijn eigen beeldhouwstijl heeft duidelijk z'n eigen persoonlijkheid gevonden. Zijn werk is opgenomen in privécollecties in Frankrijk en erbuiten.

In 2005 installeert Alex Stalenberg zich in La-Rochelle waar hij zijn persoonlijke atelier en galerie opent genaamd « AS-Art »
In 2006 biedt hij zijn monumentaal werk aan voor publieke pleinen en internationale symposia.

Sinds 2011 is hij weer woonachtig in Nederland. Alex zoekt naar de essentie van de vormen. Zijn boodschap, gevat in zijn beelden waar de anatomie nieuw wordt bekeken en de driedimensionale, meervoudige positie werkstukken brengen het publiek tot meervoudige ontdekkingen en gedachten.

Naar een avonturenland van het onderbewustzijn. Een wereld waar men niet meer onderuit kan zodra men dit werk bekijkt.
Vaste gegevens:atelier/werkruimteKunstKamer - Broedplaats
adresHerenweg 63 B19, 3645DG Vinkeveen.
e-mail
telefoon06 40 83 23 84
Locatie tijdens de Atelierroute KRV2019:KunstKamer, Herenweg 63 B19, 3645 DG Vinkeveen
Kunstenaars » Evenementen » Alles » Alex A.J. Stalenberg

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten