Yvonne Louise Siemerink

Yvonne Louise Siemerink tussen Plexiglas- en Canvasafbeeldingen
Yvonne Louise Siemerink tussen Plexiglas- en Canvasafbeeldingen
‘Zomer Bouquet’
‘Zomer Bouquet’
‘Herfst Bouquet’
‘Herfst Bouquet’
‘Klimmen naar de Top’
‘Klimmen naar de Top’
‘Bergen en Dalen’
‘Bergen en Dalen’
Galerie Artlouise.nl, Plevierenlaan 37A, Vinkeveen
Galerie Artlouise.nl, Plevierenlaan 37A, Vinkeveen
Yvonne Siemerink bleek al op jonge leeftijd geïnteresseerd in tekenen en schilderen. Ze volgde privelessen in het aquarelleren, waarna ze vervolgens met acryl en olieverf aan de slag ging. Tevens nam ze deel aan groeps-schilderlessen, maar heeft haar vaardigheden toch grotendeels zelf ontwikkeld. “Ik noem mijzelf een autodidact”, zegt Yvonne. Aanvankelijk was het schilderen voor mij een liefhebberij.

Toen ik later qua tijd meer ruimte kreeg heb ik het tekenen/schilderen weer opgepakt en geleidelijk verder ontwikkeld. Daarbij maakte ik gebruik van foto’s die ik zelf gemaakt had en die dan de inspiratie opleverde voor een schilderij. Dat had tot gevolg dat ik me steeds meer ging verdiepen in de mogelijkheden van fotografie en film. Ik werd lid van Videoclub De Ronde Venen en daar lag de basis voor de ontwikkeling van mijn digitale kunst.”

Digitale kunst
Bij digitale kunst heeft de schildersezel plaats gemaakt voor de computer. Yvonne: “mijn digitale kunst wordt volledig in de computer gemaakt". Door mijn eigen schilderijen te fotograferen en in de computer op te slaan, ben ik daarmee digitaal gaan experimenteren. Zo ontstonden hele mooie (abstracte) beelden. Ik ontdekte dat de computer mij heel veel mogelijkheden bood om me creatief te ontwikkelen. Ik maak ook realistische foto’s van interessante objecten, die op mijn website artlouise.exto.nl staan afgebeeld.

Afdrukken op Fujiflex
Nadat Yvonne op haar computer een kunstwerk heeft ontwikkeld, dat geschikt is om gereproduceerd te worden, laat ze die afdrukken op speciaal Fujiflex fotopapier (museumkwaliteit). “Al mijn afbeeldingen zijn uniek in elk gewenst formaat te leveren,” zegt Yvonne. “De foto-afdruk wordt bevestigd tussen plexiglas en dibond 6mm, het laatste is een laag aluminium/acryl/aluminium, totaal 6mm inclusief plexiglas. Deze digitale techniek biedt oneindig veel mogelijkheden en de afbeeldingen variëren van realistisch tot abstract. Bij veel van mijn kunstwerken gaat het om vormen en kleuren, die tot heel verrassende effecten leiden. Ook voor mij is het telkens weer spannend om te zien wat het eindresultaat is geworden als ik een nieuw exemplaar van de drukker ontvang.

Om niet al te zeer afhankelijk te zijn van anderen is het wel zo prettig om een eigen Galerie in te richten waarin je helemaal de vrije hand hebt. Ik denk dat ik op de Plevierenlaan een mooie ruimte heb gevonden. Bovendien is het een goed bereikbare plek aan de buitenkant van winkelcentrum Zuiderwaard met gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Galerie Artlouise is gevestigd aan de Plevierenlaan 39 te Vinkeveen. Telefoon 06-49814669. Geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Vaste gegevens:atelier/werkruimteArtlouise.nl
adresPlevierenlaan 39, 3645 GN Vinkeveen
e-mail
telefoon06 49 81 46 69
websiteArtlouise.nl
Locatie tijdens de Atelierroute KRV2019:Artlouise.nl, Plevierenlaan 39, 3645 GN Vinkeveen
Locatie tijdens de KunstKado 2019:Art-Galerie Boven Verwachting, Herenweg 298a, 3648 CS Wilnis
Kunstenaars » Evenementen » Alles » Yvonne Louise Siemerink

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten