Nico van Oosten

Nico van Oosten
Nico van Oosten
Vrouw en vogel
Vrouw en vogel
Levenslust
Levenslust
Gastexposant Joska van Oosten
Gastexposant Joska van Oosten
Werk van Joska van Oosten
Werk van Joska van Oosten
Werk van Joska van Oosten
Werk van Joska van Oosten
‘Kunst maken is een vorm van reizen zonder duidelijk vooropgezet plan.'

Mijn werkwijze
Beelden die in abstracte penseelstreken opdoemen, accentueer ik of werk ik juist weer weg. Altijd blijkt het eindresultaat verbonden met wat mij bezighoudt, en beter in beelden te vatten dan in woorden. Het is een ontdekkingsreis waarin ik me steeds verder ontwikkel. Ik werk met krachtige, sprekende kleuren en met materie, zoals roest, omdat het zo'n mooi patina heeft. Vanuit abstractie, aanrommelend met kwasten, rollers, paletmessen en sponzen en wat mij verder maar invalt, zoekend naar spontaniteit in streken en beheersing in het materiaal. Als het schilderij vordert, vertraag ik en kijk naar de altijd aanwezige beelden die mij op dat moment raken. Ik zorg er uiteindelijk voor dat het werk niet helemáál af is, maar juist ruimte laat voor de kijker: het moet vragen oproepen, de nieuwsgierigheid prikkelen, uitnodigen tot (verder) onderzoek. Het mag geen af ‘plaatje’ worden.

Over mij
Ik ben getrouwd met Meikie van Suchtelen die eveneens schildert. We wonen in De Hoef waar we een klein atelier aan huis hebben. Ik heb meer dan 25 jaar les gehad van professioneel opgeleide kunstenaars bij Atelier de Kromme Mijdrecht, een vereniging van (amateur) kunstenaars, die bestaat vanaf 1980: Karin Borgman, Adri Markus, Tammo Schuringa, Mirjam Hommes, Adriaan van der Veer, Marijke Zwart, Ellen Meijer, Freddy Hentzen, Douwe Sminia, Joan Lichtenbelt en Niels Broszat om er maar wat te noemen. In 2019 heb ik me aangemeld bij de Nieuwe Academie Utrecht voor een tweejarige basisopleiding beeldende kunst. Deze rond ik in juni 2021 af.

Sinds 2002 geef ik les bij Atelier de Kromme Mijdrecht. En vanaf 2006 organiseer ik zelfstandig workshops en cursussen, waaronder workshops Koeien schilderen met levende modellen op een biologische boerderij in De Hoef en landschap schilderen bij Botshol. In eigen atelier geef ik les aan kleine groepjes van maximaal 4 personen.

Tijdens de Atelierroute 2021 exposeert Nico samen met gastexposant Joska van Oosten op Oostzijde 44 in De Hoef.
Vaste gegevens:atelier/werkruimteAtelier De Waterlelie
adresOostzijde 64, 1426 AG De Hoef
e-mail
telefoon06 18 86 87 68
websitewww.nicovanoosten.exto.nl
Locatie tijdens de Atelierroute KRV:Pastorie H. Antonius van Padua kerk, Oostzijde 44, 1426 AE De Hoef
Kunstenaars » Alles » Alle plaatsen » Nico van Oosten

sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten