Atelierroute KunstRondeVenen: tijdens het laatste weekend van augustus 2021

 

In Abcoude, Baambrugge, Amstelhoek, De Hoef, Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Waverveen wonen creatieve mensen en kunstenaars met talent. Veel van dat talent zie je normaal gesproken niet, want ze werken thuis of in een atelier, vaak met de deuren gesloten. Voor de derde maal verzamelen kunstenaars zich om een atelierroute te organiseren: KunstRondeVenen. Deze route door De Ronde Venen, die in 2021 plaatsvindt op 28 en 29 augustus, biedt een bijzonder inkijkje in de werkruimte en het werk van deze creatieve bewoners van De Ronde Venen.

Het publiek
De atelierroute KunstRondeVenen trekt kunstliefhebbers. Het publiek zal voornamelijk afkomstig zijn uit de dorpen waar de route langs zal leiden. Maar ook geïnteresseerden die buiten de gemeentegrenzen wonen, zullen van de dag gebruik maken om een kijkje te nemen wat er in De Ronde Venen gebeurt op kunstzinnig gebied. De route is laagdrempelig. Hierdoor zullen ook bewoners die niet regelmatig een museum bezoeken of exposities langslopen, KunstRondeVenen gebruiken om zich in lokale kunst te verdiepen. Daarnaast is het voor fietsliefhebbers, ouderen en jonge gezinnen een leuke combinatie van actief bezig zijn, de omgeving verkennen en iets opsteken van de lokale kunst die in De Ronde Venen tot uitdrukking komt.

Beleving
Elke stopplek aan de route staat garant voor een unieke beleving! Het is natuurlijk al interessant om de werkplekken van lokale kunstenaars te bekijken, maar er is nog veel meer te beleven. Op verschillende locaties kunnen bezoekers het werk van één of meerdere kunstenaars bekijken waarin onder andere het Rondeveense landschap waarin zij leven, wonen en werken centraal staat. Daarnaast kunnen ze zich laten verrassen door dansers, muzikanten, verhalenvertellers en dichters uit de regio, die optredens verzorgen in de ateliers.

De route
De meeste bezoekers leggen de route fietsend af. Daarnaast is het mogelijk om de auto te nemen of een aantal ateliers te selecteren en deze wandelend langs te gaan. Rijdend of lopend van atelier naar atelier worden de bezoekers langs prachtige plekjes geleid; slingerend langs de Kromme Mijdrecht in De Hoef, tussen de weilanden door richting Mijdrecht, langs de molen in Wilnis en de Vinkeveense Plassen, door karakteristiek Abcoude en Baambrugge. De route voert bezoekers langs ateliers van schilders, beeldhouwers, fotografen en zelfs een glasblazer. Deelnemers kunnen voor het eerst een kijkje nemen in het atelier dat ze enkel van naam kennen, maar ontdekken ook werkplaatsen van kunstenaars waar ze nog nooit van hebben gehoord.

Samen
KunstRondeVenen wordt georganiseerd door en voor kunstenaars en liefhebbers uit De Ronde Venen. Kunst uit de gemeente wordt door de route in het zonnetje gezet, maar verbindt ook kunstenaars met elkaar. Samenwerking stimuleert om in de toekomst nog meer met elkaar te organiseren en te ondernemen. KunstRondeVenen verbindt, prikkelt en inspireert!

Eenheid
De atelierroute in De Ronde Venen vindt in 2021 plaats op zaterdag en zondag van de laatste week van augustus. Normaal gesproken vind de atelierroute plaats in het laatste week van mei, maar dit was niet mogelijk door corona. Dit sluit dan aan bij de traditie in Abcoude en Baambrugge, waar stichting Ab-Art om het jaar in het laatste weekend van mei de Open Atelierroute organiseert. We organiseren KunstRondeVenen altijd in datzelfde weekend, maar dan in het jaar dat de kunstroute in Abcoude niet plaatsvindt. Op deze manier levert de kunstroute niet alleen een bijdrage aan de verbinding van lokale kunstenaars onderling, maar ook aan het eenheidsgevoel van de gefuseerde gemeenten Abcoude en De Ronde Venen.


sitemap KunstRondeVenen
kernwoorden
atelierroute
kunstroute
KunstRondeVenen
beeldende kunst
kunst
beeldende kunstenaars
kunstenaars
vereniging
De Ronde Venen
Abcoude
Amstelhoek
Baambrugge
De Hoef
Mijdrecht
Vinkeveen
Waverveen
Wilnis
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten